Advies in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en Communicatie 
Gezamenlijke duurzame waarde creëren

Wie is 3P Agency ?

Allereerst wil ik u hartelijk bedanken voor de tijd en moeite die u neemt om zich te verdiepen in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en mijn adviesbureau, 3P Agency.

Ik heb 3P Agency in 2017 opgericht om u te helpen met het opzetten of optimaliseren van uw Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) strategie en implementatie in uw organisatie en de doorvertaling hiervan in uw Interne- en Externe Communicatie. 

De naam 3P verwijst naar People - Planet - Profit, de drie pijlers van ons bestaan die in balans leiden tot duurzaamheid. Na ruim 20 jaar werkzaam te zijn geweest in zowel het bedrijfsleven als de non-profitsector, voornamelijk op het gebied van Communicatie en MVO maar ook in Sales is het me steeds duidelijker geworden dat we op korte termijn zaken anders moeten gaan aanpakken willen we bovengenoemde balans en daarmee ons voortbestaan op lange termijn veilig stellen. Wist u dat, als we op huidige voet doorgaan, we in 2030 twee aardbollen nodig hebben en drie in 2050 om de wereldbevolking op een acceptabel niveau te laten leven ?

Het is zeer onwaarschijnlijk is dat we de komende decennia die extra aardbollen zullen vinden, maar het goede nieuws is dat we nog veel kunnen winnen door het integreren van duurzaamheid in onze economie. Dat hoeft niet ten koste hoeft te gaan van de winstgevendheid van een bedrijf – integendeel, zowel bedrijf als maatschappij kunnen beter worden door integratie van MVO via concepten als creating shared value.

Als we dit op grote schaal kunnen doen zie ik de toekomst positief tegemoet en vandaar dat het zowel mijn persoonlijke als zakelijke missie is om ‘gezamenlijke duurzame waarde te creëren'. Door dit als zelfstandig consultant te doen, kan ik meer bedrijven helpen MVO te integreren in hun bedrijfsvoering dan wanner ik dienst zou zijn bij één werkgever. Mijn aanpak is er dan ook op gericht om ook deze kennis over te dragen naar uw organisatie. Op die manier kan ik ook maximaal mijn eigen bijdrage leveren aan een duurzame en betere wereld. 

Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek over wat ik voor uw organisatie kan betekenen. 

Ronald Panis