Advies in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en Communicatie 
Gezamenlijke duurzame waarde creëren

Diensten

Opzetten of optimaliseren van uw MVO-beleid

Projectmatige aanpak implementatie MVO conform ISO 26000

Volgens een projectmatige aanpak in lijn met ISO 26000 en  de MVO Prestatieladder help ik u het MVO beleid te integreren en implementeren in uw gehele onderneming. Daarbij maken we ook de link met de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Mijn rol hierbij is projectmanager/regisseur, waarbij ik met uw management en specialisten samenwerk zodat ook zij de kennis opdoen om na afronding van het project het MVO beleid verder te implementeren en uit te bouwen. Uiteraard ben ik u ook graag van dienst om uw bestaande MVO beleid te optimaliseren en kan ik u ook behulpzaam zijn als u zich wilt certificeren voor de MVO Prestatieladder of een ISO 26000 zelfverklaring wilt doen. Omdat MVO beleid maatwerk is per organisatie, kom ik graag vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden en mijn aanpak nader te bespreken.

Integreren van MVO in uw communicatiebeleid

Projectmatige aanpak integratie MVO in communicatie

Hoe goed uw MVO-beleid ook is, als u hierover niet voldoende communiceert met uw interne- en externe stakeholders plukt u niet alle vruchten hiervan, zowel qua commercie als reputatie. Als ik u help met het opzetten van MVO beleid in uw organisatie, dan maakt de doorvertaling hiervan in uw interne- en externe communicatiestrategie onderdeel uit van het project. Als u reeds een MVO beleid heeft, maar dit qua communicatie wilt optimaliseren dan help ik u daar uiteraard ook graag mee! Kernwoorden hierbij zijn verantwoordelijkheid, transparantie, authenticiteit en vertrouwen en we maken de vertaling van strategie tot kernboodschappen per kanaal - zowel voor uw interne, corporate als marketingcommunicatie. Ook hier werk ik als projectmanager/regisseur samen met uw communicatieafdeling en andere specialisten zodat zij zich ook deze kennis eigen kunnen maken.

Interim management

Bent u op zoek naar een ervaren manager om tijdelijk uw Communicatie- of Duurzaamheidsafdeling te leiden of wilt u tijdelijk extra expertise inhuren? Ook hier help ik u graag, met ruime ervaring in het opzetten en leiden van een dergelijke afdeling. Neem contact met mij op om dit vrijblijvend te bespreken. 

Introductie workshop Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Wilt u in een halve dag meer te weten komen over MVO en hoe u dit concreet in uw organisatie kunt toepassen ? Zie de introductieworkshop Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen